PANELLETS AMB Thermomix®

#Masas, panes y repostería 27 octubre 2017


PANELLETS


INGREDIENTS


250 gr. de sucre


La pell d’una llimona (nomes la part groga)


300 gr. d’ametlles crues sense pell


50 gr. de patates cuita i freda


1 clara d’ou


DECORACIÓ:


2-3 Cullerades de licor de taronja


Ratlladura de taronja


10-12 guindes


50 gr. de codonyat


20 gr. de coco ratllat


2 ½ cullerades de cafè soluble


100 gr. de pinyons


10-12 gr. d’ametlles crues sense pell


100 gr. de granet d’ametlles


2 rovells d’ou


PREPARACIÓ:


Posi en el vas el sucre i programi 20 seg./vel. progressiva 5-10


Afegir la pell de llimona i programi 20 seg./vel. progressiva 5-10


Incorpori les ametlles i programin 10 seg./vel. 6


Afegir la patata i la clara d’ou i barregi programant 6 seg./vel.6.


Retiri la massa del vas a una bossa de plàstic i deixi-la reposar en el frigorífic durant 12 hores com a mínim.


Escalfi el forn a 180º


Divideixi la massa en 4 o 5 trossos i prepari les diferents variants:


Licor i guindes. Posi 120 gr. de massa en el vas, afegeixi el licor i la ratlladura de taronja i programin 5 seg./vel.8 . Formi boles i aixafi-les.


Decori amb mitja guinda i pinti amb rovell d’ou


Codonyat. Estiri un tros de massa d’ aproximadament 120 gr. i formi un rectangle de 0,5 cm de grossor i 4 cm. d’amplada. Talli una tira de codonyat de 0,5 cm. d’alçada per 1 cm. d’amplada i la llargada necessària, col•loqui-la en el centre del rectangle i tanqui la massa per fer un rotlle. Talli trossos del rotlle i pinti amb rovell d’ou.


Coco. Posi en el vas 120 gr. de massa. Afegeixi 10 gr. de coco i programi 5 seg./ vel. 8. Formi boles o piràmides i passi-les pel coco ratllat restant.


Café. Desfaci 2 cullerades de cafè soluble en 2 cullerades d’aigua. Posi-ho en el vas amb 120 gr. de massa i programi 5 seg./ vel.8. Formi boles, aixafi-les lleugerament i marqui una línia imitant els grans de cafè, si o desitja pot afegir ½ cullerada de cafè soluble al rovell d’ou, abans de pintar-los


Pinyons. Formi boles, i clavi o enganxi els pinyons i pinti amb rovell d’ou


Fruits secs. Formi boles i decori als seu gust fent servir ametlles, granet d’ametlles,avellanes, nous, etc. Pinti amb rovell d’ou


Col•loqui’ls a una safata de forn, preferiblement folrada amb paper d’enfornar i enforni durant 10 minuts.