Panadons d’espinacs

#Masas, panes y repostería 19 marzo 2021



INGREDIENTS:Massa cruixent:


* 600 g de farina de reposteria


* 150 g d’oli


* 300 g d’aigua


* Sal


PREPARACIÓ MASA CRUIXENT:1- Posa tots els ingredients al vas i barreja  30 seg/velocitat 6.


A continuació amassa 1 min/velocitat espiga


Deixa reposar la masa en un bol untat amb oli i tapat amb film una hora. 


INGREDIENTS:Farcit dels panadons:


*  1100 g d’espinacs


* 210 g de panses (variable al gust)


* 90 g de pinyons (variable al gust)


* 45 g d’oli verge


* 3 alls


* Un menat de julivert


* Sal


* Un polsim de sucre


* Pebre negre


 PREPARACIÓ DEL FARCIT:


1.-Neteja i talla els espinacs. Després, posa'ls en un bol amb una mica de sal i sucre i deixa'ls reposar una estona per tal de que perdin aigua.


2.- Pica els alls i el menat de julivert 5 seg/velocitat 7  i reserva'ls. Passat aquest temps escorre'ls bé  apretant amb les mans i amaneix-los amb els alls i el julivert picats, el pebre i un raget d’oli.


3-Posa al vas  15 g d’oli, 30 g de pinyons, 70 g de panses. Programa 3 min/Varoma/Velocitat Cullera/Gir a l’esquerra. 


4-Afegeix 400 g d’espinacs i torna a programa 3 min/Varoma/Velocitat Cullera/Gir a l’esquerra.Repeteix dos vegades els passos 3 i 4 fins a agotar tots els espinacs.


5.- Preescalfa el forn a180ºC.


6.- A continuació, estira la massa amb un corró damunt d’un paper de forn , posa-hi els espinacs amanits a dins i tanca la massa.


7.- Pinzella els panadons amb oli i posa'ls al forn durant 30-40 min al gust.


8.- Quan estiguin cuits, unteu-los amb una mica d'oli. 


9.-Variació: Despres del punt 3 es pot afegir l’oli, les panses i els pinyons als espinacs amanits i omplir la massa, obviant el pas de coure els espinacs. Aquests es couran al forn a dins de la massa.