ALL I OLI DE CODONY
#Salsas y guarniciones 05 octubre 2020
Hola familia!!
Avui vull compartir amb vosaltres aquesta recepta tan cassolana i de la nostra terra.
Amb l arribada de la tardor arriben els primers codonys i es per això que avui he preparat aquest deliciós all i oli de codony.
Serveix tant per acompanyar una bona carn a la brasa com per menjar untat en una bona llesca de pa torrat.
Un cop fet si no el gasteu tot el podeu conservar a la nevera bastants dies en un pot de vidre ben tapat.
INGREDIENTS:
2 Codonys
1L d aigua
1 cullerada sopera rassa de sal
100-120 gr oli d oliva
2 o 3 alls
PROCEDIMENT:
1) Possem L aigua dins el got i l escalfem uns 7 min. / varoma / vel. 1
2) Mentrestant rentem els codonys i els partim en trossos. Els Possem dins el cistell i cuan L aigua estigui calenta ho introduïm dintre i programem 20 min. / varoma / vel. 2
3) Retirem el cistell amb els codonys i deixem refredar. Tirem L aigua del got.
4) Engeguem Thermomix® vel. 7 I tirem els alls pel bocal, deixem 5 segons. Parem i baixem el contingut de les parets amb l espàtula.
5) Pelem i escurrim bé els codonys. Els afegim al got amb els alls,possem la sal i triturem 10 segons / vel. 6-7. Ha de quedar textura de puré.
6) Engeguem Thermomix® vel. 5 I durant 1 minut i mig anem tirant L oli poc a poc pel bocal amb el cubilet possat, així anirà filtrant pels costats i baixarà en forma de fil mentres va emulsionant i quedarà perfectament integrat.
7) Col. loquem en un morter i llest per degustar.
Notes: La cantitat d all dependra de lo fort que us agradi, jo li posso 2 per codony pero hi ha gent que li possa 1 i fins i tot 4 per codony.
També es opcional afegir hi 1 poma i 1 ou. La poma la posaríem al cistell amb els codonys els 20 min. I després també la triturarem amb els codonys. I L ou L afegirem al pas 6 abans de començar a integrar L oli. Això sí heu de pensar que amb ou no deixar més de 2- 3 dies a la nevera.
Si preferiu fer els codonys al forn en comptes de al varoma també queden molt bons i tous. Possariem els codonys sencers al forn, aire calent a dalt i abaix uns 35 min. 200-230 graus (depèn del forn) Mireu que estiguin tovets i retirar. Deixar refredar igualment i pelar. I llavors començarem al pas 4.
Espero us agradi aquesta recepta i els que no l' hagueu fet mai us animeu a fer-la. Aquí a Catalunya és molt típic i es fan moltes fires amb aquest producte, us convidem a venir a veure-les i a degustar-lo.