Lassanya de carxofes i xampinyons

#Verduras, hortalizas y ensaladas 21 abril 2020

La temporada de carxofa comença al novembre i acaba a l'abril. La carxofa té grans beneficis per a la salut:



  • És bona per als problemes digestius i metabòlics, gràcies a la fibra soluble que aporta.

  • És depurativa, regula el trànsit intestinal i enforteix el sistema immunològic.

  • És bona per les cefalees (mal de cap) i per controlar el colesterol.

  • És antioxidant.

  • Redueix el nivell de sucre a la sang.

  • Protegeix el fetge i contribueix a la seva recuperació en casos de malalties hepàtiques.

  • Disminueix la pressió arterial i també el colesterol.


Per altra banda, està contraindicada si tens pedres a la vesícula, i en el cas de les mares lactants, la carxofa disminueix la producció de llet.


Els bolets en general aporten beneficis per a la salut:



  • Tenen propietats anti-cancerígenes.

  • Són bons per al cor i la circulació.

  • Antioxidants.

  • Són rics en aminoàcids.


Per altra banda no són un aliment ideal per a les persones amb problemes renals i amb gota ja que contenen àcid úric.