Bienvenidos a mi blog en la Blogosfera Thermomix® . Me llamo Eva y soy agente comercial de la delegación de Manresa. Mi pasión por la cocina con Thermomix® desde hace muchos años me ha llevado aquí. En este blog podéis encontrar recetas y promociones que van saliendo. Espero que os guste! Y si queréis más información no dudéis en contactar conmigo.
Home › Delegación Barcelona Manresa › Eva Viñas Casals › Postres y dulces › Tortell de reis
Eva Viñas Casals
Bienvenidos a mi blog en la Blogosfera Thermomix® . Me llamo Eva y soy agente comercial de la delegación de Manresa. Mi pasión por la cocina con Thermomix® desde hace muchos años me ha llevado aquí. En este blog podéis encontrar recetas y promociones que van saliendo. Espero que os guste! Y si queréis más información no dudéis en contactar conmigo.
¿Quieres que te llame Eva Viñas Casals?
Te llamamos gratis para explicarte las ventajas de Thermomix®.
Rellena los campos para poder llamarte
¿Quieres hablar con Eva Viñas Casals por Whatsapp?
Indica tu nombre y teléfono y podrás escribirme directamente
Tortell de reis
03 January 2023Tortell de reis
Has provat de fer el tortell de reis alguna vegada? Requereix temps de repòs, però no és complicat de fer si segueixes aquest pas a pas i el resultat et sorprendrà.
Ja veuràs quin orgull portar el tortell a taula i dir que l'has fet tu.
Ingredientes
- 80 g de llet
- 10 g de llevat premsat fresc
- 1 culleradeta de sucre
- 130 g de farina de força
- 120 g de sucre
- 6 - 8 tires de pell de llimona (només la part groga)
- 8 - 10 tires de pell de taronja (només la part taronja)
- 60 g de llet
- 70 g de mantega a temperatura ambient
- 2 ous
- 20 g de llevat premsat fresc
- 10 g de aigua d'azahar
- 450 g de farina de força
- 1 pessic de sal
- ou batut (per pinzellar)
- fruita gebrada o fideus de xocolata (per decorar)
- ametlla laminada (per decorar)
- sucre humitejat (per decora), aprox. 50 g)
Pasos de la receta
ESPONJA
Posa al got la llet, el llevat premsat, el sucre i la farina de força i barreja 15 seg/vel 4. Treu del got i forma una bola sobre el taulell. Introdueix la massa a un bol i cobreix-la amb aigua tèbia. Quan la bola de massa suri i dobli el seu volum, estarà llesta (aprox. 15 minuts).
Forra una safata de forn amb paper vegetal (paper de de forn).
Posa al got el sucre, la pell de llimona i la de taronja i tritura 20 seg/vel 10.
Amb l'espàtula, baixa el sucre aromatitzat cap al fons del got. Afegeix-hi la llet, la mantega, els ous, el llevat premsat, l'aigua de tarongina, la farina de força, la sal i la bola de massa. Barreja 30 seg/vel 6 i tot seguit, programa Amassar (espiga) /3 min (la massa es mourà formant una bola). Sense desmuntar el got de la màquina i sense treure el gobelet (cubilet), cobreix el got i la màquina amb dos draps o una bossa isotèrmica per a congelats. Deixa-ho reposar fins que la massa surti per l'obertura (aprox. 1 hora o 2, en funció de la temperatura ambient).
Amb tm6 pots programar la funció fermentar a 60º per accelerar el procés.
Amb l'espàtula, baixa la massa cap al fons del got i torna a programar Amassar (espiga)/1 min. Treu la massa del got (estarà tova) i posa-la sobre una superfície una mica enfarinada. Dona-li forma de bola allisant-la bé amb les mans.
Si et costa de manipular, posa't oli a les mans i et serà més fàcil de treballar la massa.
Per formar el tortell, introdueix els dits al centre i obre la massa de manera que el forat central sigui bastant gran (quedarà una corona de Ø 35 cm). Posa'l a la safata de forn preparada.
Decoració
Pinta amb ou batut i decora amb fruites gebrades o fideus de xocolata, ametlles laminades i sucre humit. Deixa'l reposar fins que dobli el seu volum. Pot arribar a trigar unes 4/5 hores, depèn de la temperatura ambient.
Pre-escalfa el forn a 200°C. Forneja durant 10 minuts a 200°. Deixa'l refredar abans de tallar-lo i servir-lo.
EXPORTAR LA RECETA A TU COOKIDOO®
Copia la URL de la receta y pulsa en "Exportar receta" para exportarla a Cookidoo®.
A continuación, en la página de Cookidoo® deberás dar al botón "+" y después pegar la URL.