Bienvenidos a mi blog en la Blogosfera Thermomix® . Me llamo Eva y soy agente comercial de la delegación de Manresa. Mi pasión por la cocina con Thermomix® desde hace muchos años me ha llevado aquí. En este blog podéis encontrar recetas y promociones que van saliendo. Espero que os guste! Y si queréis más información no dudéis en contactar conmigo.
Home › Delegación Barcelona Manresa › Eva Viñas Casals › Postres y dulces › Tortell de reis sense gluten ni lactosa
Eva Viñas Casals
Bienvenidos a mi blog en la Blogosfera Thermomix® . Me llamo Eva y soy agente comercial de la delegación de Manresa. Mi pasión por la cocina con Thermomix® desde hace muchos años me ha llevado aquí. En este blog podéis encontrar recetas y promociones que van saliendo. Espero que os guste! Y si queréis más información no dudéis en contactar conmigo.
¿Quieres que te llame Eva Viñas Casals?
Te llamamos gratis para explicarte las ventajas de Thermomix®.
Rellena los campos para poder llamarte
¿Quieres hablar con Eva Viñas Casals por Whatsapp?
Indica tu nombre y teléfono y podrás escribirme directamente
Tortell de reis sense gluten ni lactosa
04 January 2023Tortell de reis sense gluten ni lactosa
Tens alguna persona cel·líaca o amb intoleràncies al gluten/blat o lactosa a casa? Doncs fes aquest tortell i et sorprendràs. Amb el Thermomix® no hi ha límits i quan hi ha alguna dieta especial ens ho posa molt més fàcil.
Pots fer la farina de blat sarraí tu mateix/a, però fes-me més quantitat que ja la tindràs per una altra vegada. Jo poso 200g de grans de blat sarraí i programo 1 min/vel.10.
Ingredientes
- 60 g de sucre
- 2 - 3 tires de pell de taronja (només la parte taronja)
- 2 - 3 tires de pell de llimona (només la parte groga)
- 180 g de llet
- 10 g de sucre
- 25 g de llevat premsat fresc en pastilles
- 20 g de farina de blat sarraí casolà
- 4 ous (1 batut per pintar)
- 380 g de harina panificable sense gluten (i una mica més per espolvorear)
- 1 pessic de sal
- 2 cullerades de psyllium (20 g)
- 10 g d'aigua d'azahar (o 20-30 d' anís)
- 100 g de mantega sense lactosa a temperatura ambient, a trossos
- 1 - 2 cullerades d'ametlles laminades
- fruita gebrada
- sucre humitejat (aprox. 50 g)
Pasos de la receta
Sucre aromatitzat
Posa al got el sucre i polvoritza 10 seg/vel 10. Amb l'espàtula, baixa el sucre cap al fons del got.
Afegeix les pells de llimona i taronja i polvoritza 10 seg/vel 10. Treu del got i reserva.
Preferment
Posa al got la llet, el sucre, el llevat i la farina de blat sarraí i programa 1 min/37°C/vel 3. Deixa reposar dins del got durant 15-20 minuts.
Massa
Forra una safata de forn amb paper de forn i reserva.
Afegeix al got 3 ous, la farina, el sucre aromatitzat reservat, la sal, el psyllium i l'aigua de tarongina (azahar) i barreja 10 seg/vel 4.
Incorpora la mantega i barreja 20 seg/vel 6. Posa la massa a la superfície de treball empolvorada amb farina.
Si la mantega està freda, potser hauràs de repetir aquest pas dues o tres vegades.
Sense exercir massa pressió, forma un cilindre de 50-60 cm de llarg. Uneix els extrems formant una corona i posa-la a la safata preparada. Pinta amb l'ou batut i deixa reposar durant mínim 1 hora dins del forn apagat o fins que dobli el volum. Pot trigar fins a dues o tres hores
Treu el tortell i pre-escalfa el forn a 180ºC.
Decoració i enfornat
Pina de nou la superfície amb ou batut i decora amb fruites gebrades, ametlles laminades i sucre humitejat.
Enforna durant 10 minuts (180ºC). Després, baixa la temperatura del forn a 160 ° C i , forneja 5 minuts més. Deixa refredar completament abans de servir.
EXPORTAR LA RECETA A TU COOKIDOO®
Copia la URL de la receta y pulsa en "Exportar receta" para exportarla a Cookidoo®.
A continuación, en la página de Cookidoo® deberás dar al botón "+" y después pegar la URL.