Benvingudes i benvinguts!
Aquest és el meu blog personal de Thermomix® . Aquí podreu trobar consells, trucs, receptes i també informació de les últimes novetats.
Aquest és el meu blog personal de Thermomix® . Aquí podreu trobar consells, trucs, receptes i també informació de les últimes novetats.
Aquest és el meu blog personal de Thermomix® . Aquí podreu trobar consells, trucs, receptes i també informació de les últimes novetats.
Te llamamos gratis para explicarte las ventajas de Thermomix®.
Rellena los campos para poder llamarte
Indica tu nombre y teléfono y podrás escribirme directamente
INGREDIENTS:
Almíbar
50 g de aigua
50 g de licor d'anís
50 g de sucre
Crema pastissera
300 g de llet
1 ou
1 rovell d'ou
50 g de sucre
30 g de maicena
Massa
4 pells de taronja i 4 pells de llimona (sense part blanca)
200 g de llet
50 g de licor d'anís
100 g de mantega a trossets o 100 g d'oli de girasol
50 g de sucre
25 g de llevat fresc o 7 g de llevat deshidratat
2 ous + 1 per pintar la coca
2 rovells d'ou
650 g de farina de força
½ culleradeta de sal
PREPARACIÓ:
Almíbar
1. Introduïr tots els ingredients de l'almíbar al vas i programar 4 min/100°C/vel 4. Retira a un bol i reserva.
Crema pastissera
2. Introduïr tots els ingredients al vas i programar 7 min/100°C/vel 4. Retirar a una màniga pastissera i reservar. Netejar el vas.
Massa
3. Amb el vas sec, pulveritzar el sucre amb les pells de taronja i llimona 10seg/vel10. Reservar.
4. Forra la safata de forn amb paper vegetal i reserva.
5. Introdueix al vas el llevat fresc, la llet, l'anís, la mantega i el sucre aromatitzat i programa 3 min/37°C/vel 2.
6. Afegeix els ous i els rovells i barreja 10 seg/vel 6.
7. Incorpora la farina i la sal i amassa 3min/vel. espiga. Deixa reposar al vas 30 min. Retira la massa del vas i col·loca-la sobre la
safata de forn preparada i estira-la amb un corró amb la forma que vulguis. Pinta la superfície amb ou batut i amb un ganivet
afilat, fés talls formant una quadrícula. Humiteja dues cullerades de sucre amb unes gotes d'aigua i reparteix per sobre la coca
Deixa reposar 20 min.
8. Pre-escalfa el forn a 200°C, i introdueix una cassoleta de fang amb una mica d'aigua. (Això farà que la massa es cogui millor)
9. Col.locar la crema sobre els talls que hem fet a la massa.
10. Forneja durant 20-25min a 190°C.
11. Ruixa la superfície amb l'almíbar reservat i deixa que es refredi.
NOTES:
Aquesta recepta és per a fer una coca per 12 persones. Podeu fer la coca amb la meitat d'ingredients de la Massa.
En el cas que feu la meitat d'ingredients per a fer una coca més petita, mantingueu la quantitat d'ingredients per a fer la crema, ja que us en quedaria poca quantitat.
Podeu substituïr l'anís per aigua, suc de taronja, aigua de taronjina...
Podeu modificar la quantitat de sucre o substituir-lo per qualsevol altre edulcorant.
Si utilitzeu llevat deshidratat recordeu que, abans d'utilitzar-lo, l'hem d'activar 10min amb unes gotes d'aigua tèbia.
Podeu substituïr la llet per qualsevol beguda vegetal.
També, podeu substituïr la crema pastissera per crema pastissera de xocolata.
Si te gusta la receta y la quieres en tu Thermomix® expórtala a Cookidoo® siguiendo estos pasos:
1. Pulsa en el botón para copiar la URL de la receta:
2. Pulsa en "Exportar receta" para ir a la página de Cookidoo®, y después pincha en el botón "+" e "importar" para pegar la URL.
Exportar receta