advisor-image
advisor-image-default
icon-points
Thermomix® Barcelona Manresa

Adriana Pensi Viladrich

Benvingudes i benvinguts! 

Aquest és el meu blog personal de Thermomix® . Aquí podreu trobar consells, trucs, receptes i també informació de les últimes novetats.

Benvingudes i benvinguts! 

Aquest és el meu blog personal de Thermomix® . Aquí podreu trobar consells, trucs, receptes i també informació de les últimes novetats.

Comprar Thermomix®

COCA DE SANT JOAN AMB CREMA

15 June 2021
15 June 2021

INGREDIENTS:


Almíbar


50 g de aigua


50 g de licor d'anís


50 g de sucre


Crema pastissera


300 g de llet


1 ou


1 rovell d'ou


50 g de sucre


30 g de maicena


Massa


4 pells de taronja i 4 pells de llimona (sense part blanca)


200 g de llet


50 g de licor d'anís


100 g de mantega a trossets o 100 g d'oli de girasol


50 g de sucre  


25 g de llevat fresc o 7 g de llevat deshidratat 


2 ous + 1 per pintar la coca 


2 rovells d'ou


650 g de farina de força


½ culleradeta de sal


PREPARACIÓ:


Almíbar


1. Introduïr tots els ingredients de l'almíbar al vas i programar 4 min/100°C/vel 4. Retira a un bol i reserva.


Crema pastissera


2. Introduïr tots els ingredients al vas i programar 7 min/100°C/vel 4. Retirar a una màniga pastissera i reservar. Netejar el vas.


Massa


3. Amb el vas sec, pulveritzar el sucre amb les pells de taronja i llimona 10seg/vel10. Reservar.


4. Forra la safata de forn amb paper vegetal i reserva.


5. Introdueix al vas el llevat fresc, la llet, l'anís, la mantega i el sucre aromatitzat i programa  3 min/37°C/vel 2.


6. Afegeix els ous i els rovells i barreja 10 seg/vel 6.


7. Incorpora la farina i la sal i amassa 3min/vel. espiga. Deixa reposar al vas 30 min. Retira la massa del vas i col·loca-la sobre la
safata de forn preparada i estira-la amb un corró amb la forma que vulguis. Pinta la superfície amb ou batut i amb un ganivet 
afilat, fés talls formant una quadrícula. Humiteja dues cullerades de sucre amb unes gotes d'aigua i reparteix per sobre la coca
Deixa reposar 20 min.


8. Pre-escalfa el forn a 200°C, i introdueix una cassoleta de fang amb una mica d'aigua. (Això farà que la massa es cogui millor)


9. Col.locar la crema sobre els talls que hem fet a la massa.


10. Forneja durant 20-25min a 190°C. 


11. Ruixa la superfície amb l'almíbar reservat i deixa que es refredi.




NOTES:


Aquesta recepta és per a fer una coca per 12 persones. Podeu fer la coca amb la meitat d'ingredients de la Massa.


En el cas que feu la meitat d'ingredients per a fer una coca més petita, mantingueu la quantitat d'ingredients per a fer la crema, ja que us en quedaria poca quantitat. 


Podeu substituïr l'anís per aigua, suc de taronja, aigua de taronjina...


Podeu modificar la quantitat de sucre o substituir-lo per qualsevol altre edulcorant.


Si utilitzeu llevat deshidratat recordeu que, abans d'utilitzar-lo, l'hem d'activar 10min amb unes gotes d'aigua tèbia.


Podeu substituïr la llet per qualsevol beguda vegetal.


També, podeu substituïr la crema pastissera per crema pastissera de xocolata.



Solicita demostración