CREMA D'API I MISO

#Sopas y cremas 21 mayo 2021

Hola! Us deixo penjada una de les receptes que vam fer a la classe de Cuina Nutritiva. A més a més, també us deixo per escrit, tota la informació que ens va transmetre l'Ester Comellas (Naturòpata i col•laboradora de la classe) sobre l'ingredient estrella de la classe:


EL MISO:


És un aliment fermentat (pasta) de la Soja, sal marina i fulles koji (ferment fúngic)


Té un gran valor energètic i nutritiu.


El Miso sempre s'ha d'afegir al final de la cocció, evitant que bulli, ja que perdría els seus enzims i lactobacillus i no ens beneficiariem de les seves propietats.


PROPIETATS:


*Alcalinitza PH metabòlic


*Estimula la digestió i ajuda a l'absorció de nutrients


*Regenera la flora intestinal


*Crea un bon nivell d'energia i vitalitat


*En les estacions fredes, manté la temperatura corporal estable.


*Nodreix la pell i el cabell


*Conté àcid linoleic i lecitina que ajuden a disoldre el colesterol


*Fluodifica la mucositat dels pulmons i vies respiratòries


*Ric en vitamines del grup B, en ferro i en minerals


*Protector davant les radiacions com quimioteràpia i radioteràpia


TIPUS:


Mugi Miso: Està fet de Soja i Ordi (no apte per celiacs). Sabor dolç intens.


Hatcho Miso: Està fet de soja fermentada i llavors koji. No conté cap cereal. Especial per a èpoques fredes ja que conté més proteïnes. 3 anys de fermentació. Gust molt fort.


Genmai Miso: Està fet de soja i arròs integral. És aromàtic. 12 mesos de fermentació. Sabor suau.


Kome Miso: Està fet de soja i arròs blanc. És dolçet. 18 mesos de fermentació.


Shiro: "Miso blanc". 12 mesos de fermentació. És suau i no conté tantes propietats.