Pa de Sant Jordi

#Masas, panes y repostería 22 abril 2020

Pa de Sant Jordi






Ingredients


•100g de formatge Cheddar o Maó en trossos


•250g de llet (temperatura ambient)


•50g de mantega


•50g de sucre


•30g de llevat prensat fresc


•450-500g de farina de força


•1 culleradeta de sal


•70g de sobrassada


•unes gotes de colorante alimentari groc


Per pintar el pa
:


•50g de llet




Preparació


•Posar el formatge al got i ratllar-lo 10 seg/vel 7. Treure del got i reservar.


•Sense rentar el got, posar la llet, la mantega i el sucre i programar 2 min/37º/vel 2.


•Afegir el llevat i barrejar 5 seg/vel 3.


•Incorporar la farina i la sal i amassar 15 seg/vel 6 i a continuació, amassar 3 min/vel espiga.


•Treure la massa del got i dividir-la per la meitat. Posar una meitat de la massa al got, afegir el formatge ratllat reservat i el colorant i amassar 1 min/vel espiga. Treure la massa del got,posar-la a un bol cobert amb un drap.


• Sense rentar el got, posar la massa restant i la sobrassada i amassar 1 min/vel espigaTreure la massa del got i posar-la a un bol i tapar-la amb un drap.


. Deixar reposar les masses a un lloc no massa fred de la casa i sense corrents d'aire fins que doblin el seu volum  (entre 45 min i 1 hdepèn de la temperatura ambient). Si fa fred trigaran mes a doblar el seu volum. 


•Dividir la massa amb el formatge en 5 parts i la massa amb sobrassada en 4 parts. Formar barres de la mateixa llargada i amplada i posar-les alternades (blanc, taronja, blanc, taronja, ...) i posar-les sobre la safata del forn amb paper vegetal.


•Deixar reposar (tapat amb un drap)  fins que dobli el seu volum (aprox 1h).


•Pre-escalfar el forn a 200º.


• Amb l'ajut d'un pinzell, pintar el pa amb la llet reservada i coure al forn durant uns 20-25 min.


•Treure del forn i deixar refredar sobre una reixeta.


• Quan el pa estigui fred ja es podrà tallar perquè es vegin els colors. 


FELIÇ SANT JORDI !!