Thermomix® Barcelona Manresa

M Teresa Carrio Prat

Bienvenid@ a mi Blogosfera Thermomix® . Aquí compartiré mis recetas y trucos para sacar el máximo partido a tu Thermomix® .
Bienvenid@ a mi Blogosfera Thermomix® . Aquí compartiré mis recetas y trucos para sacar el máximo partido a tu Thermomix® .

Canelons amb ceps al foie

17 diciembre 2021

Tiempo de preparación 02:50:00 mins

Ración para 6 personas

17 diciembre 2021

Els canelons és un plat de pasta d'origen italià que deu el seu nom a la forma en què es presenta. 


L’ ingredient principal és la pasta de forma quadrada, que un cop cuita s'enrotlla entorn del farcit triat (carn, verdures, peix, i altres) adoptant una forma tubular.


En aquesta recepta fem servir pasta de lasanya perquè es rectangular i així el caneló surt mes llarg, una manera diferent de presentar-lo 

Ingredientes

  • 20 g de bolets deshidratats
  • 100 g de formatge emmental en trossos
  • FARCIT
  • 30 g de bolets deshidratats
  • 60 g d'aigua tèbia
  • 100 g d'oli d'oliva
  • 300 g se ceba a quarts
  • 2 dents d'all
  • 1000 g de carn de pollastre sense pell ni ossos (pit, contracuixa,etc.)
  • 1 culleradeta de sal
  • 1 - 2 pessics de pebre
  • 1 fulla de llorer seca
  • 1 tomàquet madur en quarts
  • 100 g de brandy
  • 90 g de foie mi-cuit d'ànec
  • 35 - 40 plaques de canalons
  • PER A LA SALSA I EL GRATINAT
  • 100 g de ceba
  • 50 g d'oli d'oliva
  • 600 g de nata (35% de greix)
  • 1 culleradeta de sal
  • 1 - 2 pessics de pebre negre molt

Pasos de la receta

1 Paso

Posar en el vas 20 g de bolets deshidratats i triturar 20 seg/vel 10. Retirar del vas i reservar

2 Paso

Posar en el vas el formatge i ratllar 10 seg/ vel 10 . Retirar del vas i reservar

3 Paso

PER EL FARCIT

Posar un vol damunt la tapa del vas i pesar 30 g de bolets deshidratats i 60 g d'aigua. Reservar.

4 Paso

Posar en el vas l'oli, la ceba i els alls.  Trossejar 2 seg/ vel 4 i sofregir 10 min/120ºC/vel. cullera.

5 Paso

Afegir-hi el pollastre, la sal, el pebre, el llorer i el tomàquet i programar 10 min/120º/ vel. cullera.

6 Paso

Incorporar-hi el brandy i els bolets hidratats i programar 30 min/120°C/vel cullera. Retirar la fulla de llorer.

7 Paso

Afegir-hi el foie y trossejar 15 seg/vel 4. Buidar el farcit a una màniga pastissera i deixar refredar durant aprox. 1 hora

8 Paso

Si utilitza canelons que no necessiten cocció, posi'ls en remull perquè s'estovin. Si necessitan cocció ,fer-los bullir en una olla. En tots dos casos, escurrir-los be i posar-los damunt d'un drap de cuina. Reservar. Una vegade refredada la barreja, omplir els canelons amb ella, posar-los en una safata de gatinar i reservar.

9 Paso

SALSA I GRATINAT

Escalfar el forn a 200ºC

10 Paso

Posar en el vas la ceba i l'oli. Trossejar 4 seg/vel 4 i sofregir 7 min/120°C/vel 1

11 Paso

Afegir 1 culleradeta de bolets deshidratats (reservar la resta per altres ocasions), la nata, la sal i el pebre i programar 7 min/100°C/vel 4. Buidar-ho damunt dels canelons i empolsinar amb el formatge ratllat reservat.

12 Paso

Enfornar en la part baixa del forn durant 5 min (220°C). Despres, encendre el grill i gratinar durant 5 minutos (220°C) o fins que estiguin daurats. Servir immediatament.

Si t'agrada la recepta dóna-li un like

EXPORTAR LA RECETA A TU COOKIDOO®

Copia la URL de la receta y pulsa en "Exportar receta" para exportarla a Cookidoo®.

A continuación, en la página de Cookidoo® deberás dar al botón "+" y después pegar la URL.

Exportar receta
Solicita demostración