Home › Delegación Barcelona Manresa › M Teresa Carrio Prat › Aperitivos, entrantes y tapas › Canelons amb ceps al foie
M Teresa Carrio Prat
¿Quieres que te llame M Teresa Carrio Prat?
Te llamamos gratis para explicarte las ventajas de Thermomix®.
Rellena los campos para poder llamarte
¿Quieres hablar con M Teresa Carrio Prat por Whatsapp?
Indica tu nombre y teléfono y podrás escribirme directamente
Canelons amb ceps al foie
17 December 2021Els canelons és un plat de pasta d'origen italià que deu el seu nom a la forma en què es presenta.
L’ ingredient principal és la pasta de forma quadrada, que un cop cuita s'enrotlla entorn del farcit triat (carn, verdures, peix, i altres) adoptant una forma tubular.
En aquesta recepta fem servir pasta de lasanya perquè es rectangular i així el caneló surt mes llarg, una manera diferent de presentar-lo
Ingredientes
- 20 g de bolets deshidratats
- 100 g de formatge emmental en trossos
- FARCIT
- 30 g de bolets deshidratats
- 60 g d'aigua tèbia
- 100 g d'oli d'oliva
- 300 g se ceba a quarts
- 2 dents d'all
- 1000 g de carn de pollastre sense pell ni ossos (pit, contracuixa,etc.)
- 1 culleradeta de sal
- 1 - 2 pessics de pebre
- 1 fulla de llorer seca
- 1 tomàquet madur en quarts
- 100 g de brandy
- 90 g de foie mi-cuit d'ànec
- 35 - 40 plaques de canalons
- PER A LA SALSA I EL GRATINAT
- 100 g de ceba
- 50 g d'oli d'oliva
- 600 g de nata (35% de greix)
- 1 culleradeta de sal
- 1 - 2 pessics de pebre negre molt
Pasos de la receta
Posar en el vas 20 g de bolets deshidratats i triturar 20 seg/vel 10. Retirar del vas i reservar
Posar en el vas el formatge i ratllar 10 seg/ vel 10 . Retirar del vas i reservar
PER EL FARCIT
Posar un vol damunt la tapa del vas i pesar 30 g de bolets deshidratats i 60 g d'aigua. Reservar.
Posar en el vas l'oli, la ceba i els alls. Trossejar 2 seg/ vel 4 i sofregir 10 min/120ºC/vel. cullera.
Afegir-hi el pollastre, la sal, el pebre, el llorer i el tomàquet i programar 10 min/120º/ vel. cullera.
Incorporar-hi el brandy i els bolets hidratats i programar 30 min/120°C/vel cullera. Retirar la fulla de llorer.
Afegir-hi el foie y trossejar 15 seg/vel 4. Buidar el farcit a una màniga pastissera i deixar refredar durant aprox. 1 hora
Si utilitza canelons que no necessiten cocció, posi'ls en remull perquè s'estovin. Si necessitan cocció ,fer-los bullir en una olla. En tots dos casos, escurrir-los be i posar-los damunt d'un drap de cuina. Reservar. Una vegade refredada la barreja, omplir els canelons amb ella, posar-los en una safata de gatinar i reservar.
SALSA I GRATINAT
Escalfar el forn a 200ºC
Posar en el vas la ceba i l'oli. Trossejar 4 seg/vel 4 i sofregir 7 min/120°C/vel 1
Afegir 1 culleradeta de bolets deshidratats (reservar la resta per altres ocasions), la nata, la sal i el pebre i programar 7 min/100°C/vel 4. Buidar-ho damunt dels canelons i empolsinar amb el formatge ratllat reservat.
Enfornar en la part baixa del forn durant 5 min (220°C). Despres, encendre el grill i gratinar durant 5 minutos (220°C) o fins que estiguin daurats. Servir immediatament.
Si t'agrada la recepta dóna-li un like
EXPORTAR LA RECETA A TU COOKIDOO®
Copia la URL de la receta y pulsa en "Exportar receta" para exportarla a Cookidoo®.
A continuación, en la página de Cookidoo® deberás dar al botón "+" y después pegar la URL.