COCA DE BRIOIX DE SANT JOAN

#Masas, panes y repostería 17 junio 2016

COCA DE BRIOIX DE SANT JOAN


INGREDIENTS:

•3 o 4 cullerades soperes de sucre (depèn de com sigueu de llaminers), millor substituïr-ne una per sucre invertit (AZÚCAR INVERTIDO) quedarà més esponjós i durarà més temps tendre

•La pell de ½ llimona, només ben bé la part groga

•360 gr de farina de força

•2 ous

•50 gr de mantega

•200 gr de llet

•30 gr llevat fresc

•1 pessic de sal

•1 culleradeta de sucre avainillat

•Sucre torronat*

•150 gr de fruita confitada o crema pastissera (CREMA PASTISSERA AMB NATA)

•50 gr de pinyons o ametlla laminada per decorar

PREPARACIÓ:

1.Pulveritzar el sucre i el sucre avainillat 15 seg/vel.10, afegir-hi la pell de la llimona i repetir 15 seg/vel.10 (baixeu els ingredients de les parets del got).

2.Afegir al got la llet, el llevat i la mantega i programar 1 min, 37 graus, vel 2

3.Afegir un ou i barrejar 2 seg/vel.4

4.Afegir la farina i la sal i programar 15 seg/vel.6 i a continuació programar 1 min/funció amassar (espiga) i deixar reposar entre 30-40 minuts dintre del got FINS QUE LA MASSA AIXEQUI EL CUBILET.

5.Deixar la massa sobre el paper de forn engreixat, untar-se les mans amb oli (ens serà més fàcil treballar la massa) i estirar la massa amb les mans donant-li la forma desitjada.

6.Marcar a la massa un rombejat amb l’espàtula o un ganivet i pintar amb ou batut i posar la crema seguint el rombejat marcat i decorar amb la fruita, els pinyons o ametlles i el sucre torronat.

7.Un cop la tinguem decorada s’ha de deixar reposar depèn de la temperatura ambient entre 1,30h o 2h, ha de doblar el seu volum, més temps= més pujada= més esponjosa.

8.Preescalfem el forn a 180ºC i fornegem uns 10min, depèn del forn

*Sucre Torronat: Es fa mullant-se els dits amb aigua o anís i remenant el sucre, quedant humit.