Thermomix® Barcelona Manresa

M Teresa Carrio Prat

Bienvenid@ a mi Blogosfera Thermomix® . Aquí compartiré mis recetas y trucos para sacar el máximo partido a tu Thermomix® .
Bienvenid@ a mi Blogosfera Thermomix® . Aquí compartiré mis recetas y trucos para sacar el máximo partido a tu Thermomix® .

ESCUDELLA I CARN D'OLLA

11 diciembre 2021

Tiempo de preparación 01:30:00 mins

Ración para 4 personas

11 diciembre 2021
Categoría:


L’escudella i carn d’olla amb galets, es el plat tradicional per el dia de Nadal a Catalunya, encara que se’n menja tot l’any 


Es un plat molt elaborat i la carn en que es fa, despres s’aprofita per fer canelons que es menjen el dia de Sant Esteve.


Un cop fet el brou l’hem de colar i posar en una olla per coure els galets o la pasta que vulguem

Ingredientes

  • PER A LES PILOTES
  • 50 g. de pa (sec o tou)
  • 1 dent d'all
  • 1 rameta de julivert (opcional)
  • 200 -400 g. de carn picada mixta (porc/vedella)
  • 1 culleradeta de sal
  • 1 ou
  • PER EL VAROMA
  • 250 g. de cigrons cuits en conserva (nets i escorreguts)
  • 300 g. de patates tallades a trossos grans
  • 300 g. de col tallada a trossos petits
  • 150 g. de butifarra negra (embolicada amb paper film)
  • 150 g. de butifarra blanca (embolicada amb paper film)
  • PER EL CISTELL
  • 1 tros de pollastre amb os (carcasa, contra-cuixa, ales)
  • un os de pernil (petit)
  • 1 os de vedella (petit)
  • 100 g. de porc (cansalada o altre troç)
  • EN EL VAS
  • 1 porro tallat a trossos
  • 1 pastanaga tallada a trossos
  • 1 tros d'api
  • 2 cullerades de sal
  • 1500 - 2000 g. d'aigua fins a emplenar els 2 litres del vas

Pasos de la receta

1 Paso

PER A LES PILOTES

Posar en el vas el pa, l'all i el julivert i triturar 10 seg./vel.progressiva 5-10., afegir-hi la sal, l'ou i la carn. Barrejar 20 seg./vel 5. Formar les pilotes i posar-les en la safata Varoma amb un paper de forn a la base i repartir-hi els cigrons, la patata, la col, la butifarra negre i la butifarra blanca.

2 Paso

PER A LA RESTA

Posar en el vas el porro, la pastanaga, l'api i una mica de sal.

3 Paso

Col.locar el cistell en el vas amb el pollastre, el pernil, l'os de vedella i la cansalada.

4 Paso
Omplir el vas d'aigua fins el nivell de 2 litres
5 Paso

Col.locar el recipient Varoma en la seva posició i programar 50 min./Varoma/ vel.cullera

6 Paso

Retirar el recipient Varoma, i amb l'espàtula retirar el cistell, buidar el brou en una olla i reservar.

7 Paso

Tornar a posar el cistell en el vas, tornar a cubrir-lo amb aigua i programar 40 min./Varoma/ vel.cullera.

8 Paso

Buidar el brou en l'olla i gastar-lo a conveniencia.

Si t'agrada la recepta dona-li un like

EXPORTAR LA RECETA A TU COOKIDOO®

Copia la URL de la receta y pulsa en "Exportar receta" para exportarla a Cookidoo®.

A continuación, en la página de Cookidoo® deberás dar al botón "+" y después pegar la URL.

Exportar receta
Solicita demostración
11 diciembre 2021