KRINGLE ESTONIA AMB Thermomix®

#Postres y dulces 27 noviembre 2017

KRINGLE ESTONIA


 

INGREDIENTS:

MASSA

•30 gr. de sucre

•La pell de ½ llimona (nomes la part groga)

•120 gr. de llet

•30 gr. de mantega

•15 gr. de llevat premsat fresc

•1 rovell d’ou

•300 gr. de farina de força

•1 pessic de sal


FARCIT

•50 gr. de mantega a temperatura ambient

•60 gr. de sucre

•2 cullerades de canyella molta

•50 gr. de nous picades grosses o fruites confitades variades a trossos

GLASSEJAT

•20 gr. de clara d’ou

•50 gr. de sucre glacé






PREPARACIÓ:

MASSA

1-Posi en el vas el sucre i la pell de la llimona i polvoritzí 15 seg./vel.10

2-Amb l’espàtula, baixi els ingredients al fons del vas y afegeixi la llet, la mantega i el llevat. Programi 1 min./37ºC/vel.2

3-Afegir-hi el rovell d’ou i barregi 4 seg./ vel. 3

4-Afegir-hi la farina i la sal i amassi 2 min/vel.espiga. Retiri la massa del vas i dóna-li forma de bola. Deixar reposar en una bossa de plàstic fins que dobli el volum (aprox. 1 hora, en funció de la temperatura ambient)


FARCIT

5-Sense rentar el vas, posar la mantega, el sucre i la canyella i barregi 1min./50º/vel.2

6-Precalentar el forn a 180º

7-Quan la massa ja a doblat el volum, posi-la en la superfície de treball empolsinada de ferina i estiri-la amb ajuda d’un corró, fins a tenir un rectangle d’aprox. 40x50 cm.

Unti-la amb la crema de farcir, empolsini-la amb les nous i enrotlli-la per la part mes ample.

Talli el rotlle per la meitat a la llargada, deixant un dels extrems sense tallar. Creu-hi la massa de manera que el tallat quedi al damunt i ajunti els extrems formant una rosca.

Col•loqui en una safata de forn folrada amb paper de forn i enforni a 180ºc durant 20 min.

8- Mentrestant prepari el glacejat barrejant en un vol la clara d’ou i el sucre glacé. Retiri del forn i pinti amb el glacejat. Servir-ho quan estigui fred.


SUGERENCIA: Pot canviar el farcit per una altre al seu gust, dolç o salat