LLAGOSTINS AMB SALSA D'OPORTO I XOCOLATA AMB Thermomix®

#Pescados y mariscos 29 octubre 2017




LLAGOSTINS AMB SALSA D’OPORTO I XOCOLATA


INGREDIENTS:


Picada


•2 dents d’all


•15 gr. d’ametlles crues sense pell i torrades


•2 rametes de julivert fresc (nomes les fulles)


•25 gr. de xocolata fondant


•1 bitxo petit (Cayena)


Fumet de marisc


•50 gr. d’oli d’oliva verge extra


•600 gr. de llagostins


•50 gr. de vi d’oporto


•½ pastilla de caldo de peix


•100 gr. d’aigua


Sofregit


•50 gr. oli d’oliva verge extra


•50 gr. de pastanagues a trossos


•75 gr. de ceba a trossos


•1 fulla de llaurer


•½ cullerada de pebre vermell



PREPARACIÓ:


Picada


1.Posi en el vas els alls, les ametlles, el julivert, el xocolata i el bitxo i trituri 5 seg./vel. 7. Retiri a un bol i reservi


Fumet de marisc


2.Sense rentar el vas, escalfi l’oli 3 min./Varoma/vel.1. Mentrestant, peli els llagostins, separi els caps i les closques i reservi els cossos.


3.Posi els caps i les closques dels llagostins en el vas i programi 4 min./ Varoma/ vel.1


4.Incorpori el vi d’Oporto i, sense posar el cubilet, programi 1min./Varoma/ vel.1


5.Afegir-hi la pastilla de caldo i l’aigua i trituri 30 seg./vel.3. A continuació programi 2 min./Varoma/vel.2. Coli el contingut i reservi’l en un bol.


6.Renti el vas i la tapa


Sofregit


7.Posi en el vas l’oli, la pastanaga i la ceba i trituri 4 seg./vel.4


8.Agregui el llaurer i fregeixi 3 min./Varoma/Gir esquerra/ vel. cullera


9.Incorpori la picada reservada i programi 2 min./Varoma/Gir esquerra/ vel. cullera


10.Obri la tapa i afegir el pebre vermell al voltant de les ganivetes.


11.Afegir el fumet de marisc reservat.


12.Situï el Varoma a la seva posició amb els llagostins i programi 5-6 min. /Varoma/Gir esquerra / vel.cullera.


13.Col•loqui els llagostins en una safata i posi pel damunt el contingut del vas. Servir-ho immediatament