ORADA AMB SALSA BERCY I VERDURES AL VAPOR

#Pescados y mariscos 14 mayo 2020


ORADA AMB SALSA BERCY I VERDURES AL VAPOR



INGREDIENTS:


•3-6 escalunyes (60 gr.)


•15-20 gr. de julivert fresc


•200 gr. de vi blanc


•100 gr. de fumet de peix o d’aigua amb ½ pastilla de caldo de peix


•El suc d’una llima


•1 Orada sencera (1200 gr.), sense cap, cua, visceres ni escames


•Sal gorda


•Pebre negre acabat de moldre


•200 gr. de xampinyons tallats a quarts


•1-2 Pastanagues tallades a lamines


•1 carbassó amb pell, tornejat en boles


•1 porro tallat en rodanxes diagonals


•120 gr. de mantega


•10 gr. de farina de pastisseria



PREPARACIÓ:


1-Posar en el vas les escalunyes i el julivert (nomes les fulles) i trossejar 5 seg./vel.7. Deixar una cullerada de la barreja en el vas i retirar la resta. Reservar


2-Afegir el vi, el fumet i el suc de llima i programar 6 min./Varoma/vel.2 Mentrestant, prepariar l’Orada: fer unes incisions en diagonal a cada costat i salpebrar. Escampar la meitat de la barreja d’ escalunya i julivert en el fons del recipient Varoma, posiar l’Orada al damunt, cobrir-la amb la resta de la barreja i posar als costats els xampinyons.


3-Afegir al vas el cistellet amb les pastanagues, el carbassó, i el porro. Col•locar el Varoma en la seva posició i programar 20 min/Varoma/vel.2. Retirar l’Orada a una safata i posar en un costat els xampinyons. Inserir el galze de l’espàtula per extreure el cistellet i posar les verdures a l’altre costat de l’Orada. Recuperar el màxim de la barreja d’ escalunya i julivert del Varoma i afegir-la al vas.


4-Afegir la mantega, la farina, la sal, el pebre i programar 5 min./100º/vel.3 i en lloc del cubilet, posar-hi el cistellet damunt la tapa par a facilitar l’evaporació evitant esquitxos


5-Servir l’Orada amb la salsa del vas.