Home › Delegación Barcelona Manresa › M Teresa Carrio Prat › Sopas y cremas › ESCUDELLA I CARN D'OLLA
M Teresa Carrio Prat
¿Quieres que te llame M Teresa Carrio Prat?
Te llamamos gratis para explicarte las ventajas de Thermomix®.
Rellena los campos para poder llamarte
¿Quieres hablar con M Teresa Carrio Prat por Whatsapp?
Indica tu nombre y teléfono y podrás escribirme directamente
ESCUDELLA I CARN D'OLLA
11 December 2021L’escudella i carn d’olla amb galets, es el plat tradicional per el dia de Nadal a Catalunya, encara que se’n menja tot l’any
Es un plat molt elaborat i la carn en que es fa, despres s’aprofita per fer canelons que es menjen el dia de Sant Esteve.
Un cop fet el brou l’hem de colar i posar en una olla per coure els galets o la pasta que vulguem
Ingredientes
- PER A LES PILOTES
- 50 g. de pa (sec o tou)
- 1 dent d'all
- 1 rameta de julivert (opcional)
- 200 -400 g. de carn picada mixta (porc/vedella)
- 1 culleradeta de sal
- 1 ou
- PER EL VAROMA
- 250 g. de cigrons cuits en conserva (nets i escorreguts)
- 300 g. de patates tallades a trossos grans
- 300 g. de col tallada a trossos petits
- 150 g. de butifarra negra (embolicada amb paper film)
- 150 g. de butifarra blanca (embolicada amb paper film)
- PER EL CISTELL
- 1 tros de pollastre amb os (carcasa, contra-cuixa, ales)
- un os de pernil (petit)
- 1 os de vedella (petit)
- 100 g. de porc (cansalada o altre troç)
- EN EL VAS
- 1 porro tallat a trossos
- 1 pastanaga tallada a trossos
- 1 tros d'api
- 2 cullerades de sal
- 1500 - 2000 g. d'aigua fins a emplenar els 2 litres del vas
Pasos de la receta
PER A LES PILOTES
Posar en el vas el pa, l'all i el julivert i triturar 10 seg./vel.progressiva 5-10., afegir-hi la sal, l'ou i la carn. Barrejar 20 seg./vel 5. Formar les pilotes i posar-les en la safata Varoma amb un paper de forn a la base i repartir-hi els cigrons, la patata, la col, la butifarra negre i la butifarra blanca.
PER A LA RESTA
Posar en el vas el porro, la pastanaga, l'api i una mica de sal.
Col.locar el cistell en el vas amb el pollastre, el pernil, l'os de vedella i la cansalada.
Col.locar el recipient Varoma en la seva posició i programar 50 min./Varoma/ vel.cullera
Retirar el recipient Varoma, i amb l'espàtula retirar el cistell, buidar el brou en una olla i reservar.
Tornar a posar el cistell en el vas, tornar a cubrir-lo amb aigua i programar 40 min./Varoma/ vel.cullera.
Buidar el brou en l'olla i gastar-lo a conveniencia.
Si t'agrada la recepta dona-li un like
EXPORTAR LA RECETA A TU COOKIDOO®
Copia la URL de la receta y pulsa en "Exportar receta" para exportarla a Cookidoo®.
A continuación, en la página de Cookidoo® deberás dar al botón "+" y después pegar la URL.