Bienvenidos a mi blog en la Blogosfera Thermomix® . Me llamo Eva y soy agente comercial de la delegación de Manresa. Mi pasión por la cocina con Thermomix® desde hace muchos años me ha llevado aquí. En este blog podéis encontrar recetas y promociones que van saliendo. Espero que os guste! Y si queréis más información no dudéis en contactar conmigo.
Home › Delegación Barcelona Manresa › Eva Viñas Casals › Postres y dulces › Tortell de reis
![advisor-image](https://cdn.blogsthermomix.es/dynamic_content/images/advisors/89be9867d9d8bb30d2ce1fdd469f1846.jpg)
![advisor-image-default](https://cdn.blogsthermomix.es/dynamic_content/images/advisors/89be9867d9d8bb30d2ce1fdd469f1846.jpg)
Bienvenidos a mi blog en la Blogosfera Thermomix® . Me llamo Eva y soy agente comercial de la delegación de Manresa. Mi pasión por la cocina con Thermomix® desde hace muchos años me ha llevado aquí. En este blog podéis encontrar recetas y promociones que van saliendo. Espero que os guste! Y si queréis más información no dudéis en contactar conmigo.
![img-modal-call](https://cdn.blogsthermomix.es/images/frontend/corporative/bg-modal-delegacion.jpg)
¿Quieres que te llame Eva Viñas Casals?
Te llamamos gratis para explicarte las ventajas de Thermomix®.
Rellena los campos para poder llamarte
![image-modal-whatsapp](https://cdn.blogsthermomix.es/images/frontend/corporative/bg-modal-agente.jpg)
¿Quieres hablar con Eva Viñas Casals por Whatsapp?
Indica tu nombre y teléfono y podrás escribirme directamente
Tortell de reis
03 January 2023![highlighted-image](https://cdn.blogsthermomix.es/dynamic_content/images/posts/ec43753cdbb3d9ce8b0e25d9c790ff04.jpg)
Tortell de reis
Has provat de fer el tortell de reis alguna vegada? Requereix temps de repòs, però no és complicat de fer si segueixes aquest pas a pas i el resultat et sorprendrà.
Ja veuràs quin orgull portar el tortell a taula i dir que l'has fet tu.
![icon-list](https://cdn.blogsthermomix.es/images/frontend/corporative/list.png)
Ingredientes
- 80 g de llet
- 10 g de llevat premsat fresc
- 1 culleradeta de sucre
- 130 g de farina de força
- 120 g de sucre
- 6 - 8 tires de pell de llimona (només la part groga)
- 8 - 10 tires de pell de taronja (només la part taronja)
- 60 g de llet
- 70 g de mantega a temperatura ambient
- 2 ous
- 20 g de llevat premsat fresc
- 10 g de aigua d'azahar
- 450 g de farina de força
- 1 pessic de sal
- ou batut (per pinzellar)
- fruita gebrada o fideus de xocolata (per decorar)
- ametlla laminada (per decorar)
- sucre humitejat (per decora), aprox. 50 g)
Pasos de la receta
ESPONJA
Posa al got la llet, el llevat premsat, el sucre i la farina de força i barreja 15 seg/vel 4. Treu del got i forma una bola sobre el taulell. Introdueix la massa a un bol i cobreix-la amb aigua tèbia. Quan la bola de massa suri i dobli el seu volum, estarà llesta (aprox. 15 minuts).
Forra una safata de forn amb paper vegetal (paper de de forn).
Posa al got el sucre, la pell de llimona i la de taronja i tritura 20 seg/vel 10.
Amb l'espàtula, baixa el sucre aromatitzat cap al fons del got. Afegeix-hi la llet, la mantega, els ous, el llevat premsat, l'aigua de tarongina, la farina de força, la sal i la bola de massa. Barreja 30 seg/vel 6 i tot seguit, programa Amassar (espiga) /3 min (la massa es mourà formant una bola). Sense desmuntar el got de la màquina i sense treure el gobelet (cubilet), cobreix el got i la màquina amb dos draps o una bossa isotèrmica per a congelats. Deixa-ho reposar fins que la massa surti per l'obertura (aprox. 1 hora o 2, en funció de la temperatura ambient).
Amb tm6 pots programar la funció fermentar a 60º per accelerar el procés.
Amb l'espàtula, baixa la massa cap al fons del got i torna a programar Amassar (espiga)/1 min. Treu la massa del got (estarà tova) i posa-la sobre una superfície una mica enfarinada. Dona-li forma de bola allisant-la bé amb les mans.
Si et costa de manipular, posa't oli a les mans i et serà més fàcil de treballar la massa.
Per formar el tortell, introdueix els dits al centre i obre la massa de manera que el forat central sigui bastant gran (quedarà una corona de Ø 35 cm). Posa'l a la safata de forn preparada.
Decoració
Pinta amb ou batut i decora amb fruites gebrades o fideus de xocolata, ametlles laminades i sucre humit. Deixa'l reposar fins que dobli el seu volum. Pot arribar a trigar unes 4/5 hores, depèn de la temperatura ambient.
Pre-escalfa el forn a 200°C. Forneja durant 10 minuts a 200°. Deixa'l refredar abans de tallar-lo i servir-lo.
EXPORTAR LA RECETA A TU COOKIDOO®
Copia la URL de la receta y pulsa en "Exportar receta" para exportarla a Cookidoo®.
A continuación, en la página de Cookidoo® deberás dar al botón "+" y después pegar la URL.