advisor-image

Bienvenidos a mi blog en la Blogosfera Thermomix® . Me llamo Eva y soy agente comercial de la delegación de Manresa. Mi pasión por la cocina con Thermomix® desde hace muchos años me ha llevado aquí. En este blog podéis encontrar recetas y promociones que van saliendo. Espero que os guste! Y si queréis más información no dudéis en contactar conmigo.

Bienvenidos a mi blog en la Blogosfera Thermomix® . Me llamo Eva y soy agente comercial de la delegación de Manresa. Mi pasión por la cocina con Thermomix® desde hace muchos años me ha llevado aquí. En este blog podéis encontrar recetas y promociones que van saliendo. Espero que os guste! Y si queréis más información no dudéis en contactar conmigo.

Comprar Thermomix®

Tortell de reis sense gluten ni lactosa

04 January 2023

icon-clock Tiempo de preparación 00:40:00 mins

icon-persons Ración para 6 personas

04 January 2023
Categorías:

Tortell de reis sense gluten ni lactosa


Tens alguna persona cel·líaca o amb intoleràncies al gluten/blat o lactosa a casa? Doncs fes aquest tortell i et sorprendràs. Amb el Thermomix® no hi ha límits i quan hi ha alguna dieta especial ens ho posa molt més fàcil.


Pots fer la farina de blat sarraí tu mateix/a, però fes-me més quantitat que ja la tindràs per una altra vegada. Jo poso 200g de grans de blat sarraí i programo 1 min/vel.10.

icon-list

Ingredientes

  • 60 g de sucre
  • 2 - 3 tires de pell de taronja (només la parte taronja)
  • 2 - 3 tires de pell de llimona (només la parte groga)
  • 180 g de llet
  • 10 g de sucre
  • 25 g de llevat premsat fresc en pastilles
  • 20 g de farina de blat sarraí casolà
  • 4 ous (1 batut per pintar)
  • 380 g de harina panificable sense gluten (i una mica més per espolvorear)
  • 1 pessic de sal
  • 2 cullerades de psyllium (20 g)
  • 10 g d'aigua d'azahar (o 20-30 d' anís)
  • 100 g de mantega sense lactosa a temperatura ambient, a trossos
  • 1 - 2 cullerades d'ametlles laminades
  • fruita gebrada
  • sucre humitejat (aprox. 50 g)
icon-eat

Pasos de la receta

1 Paso

Sucre aromatitzat

Posa al got el sucre i polvoritza 10 seg/vel 10. Amb l'espàtula, baixa el sucre cap al fons del got.

2 Paso

Afegeix les pells de llimona i taronja i polvoritza 10 seg/vel 10. Treu del got i reserva.

3 Paso

Preferment

Posa al got la llet, el sucre, el llevat i la farina de blat sarraí i programa 1 min/37°C/vel 3. Deixa reposar dins del got durant 15-20 minuts.

4 Paso

Massa

Forra una safata de forn amb paper de forn i reserva.

5 Paso

Afegeix al got 3 ous, la farina, el sucre aromatitzat reservat, la sal, el psyllium i l'aigua de tarongina (azahar) i barreja 10 seg/vel 4.

6 Paso

Incorpora la mantega i barreja 20 seg/vel 6. Posa la massa a la superfície de treball empolvorada amb farina.

Si la mantega està freda, potser hauràs de repetir aquest pas dues o tres vegades.

7 Paso

Sense exercir massa pressió, forma un cilindre de 50-60 cm de llarg. Uneix els extrems formant una corona i  posa-la a la safata preparada. Pinta  amb l'ou batut i deixa reposar durant mínim 1 hora dins del forn apagat o fins que dobli el volum. Pot trigar fins a dues o tres hores 

8 Paso

Treu el tortell i pre-escalfa el forn a 180ºC.

9 Paso

Decoració i enfornat

Pina de nou la superfície amb ou batut i decora amb fruites gebrades, ametlles laminades i sucre humitejat.

10 Paso

Enforna durant 10 minuts (180ºC). Després, baixa la temperatura del forn a 160 ° C i , forneja 5 minuts més. Deixa refredar completament abans de servir.

image-thermomix

EXPORTAR LA RECETA A TU COOKIDOO®

Copia la URL de la receta y pulsa en "Exportar receta" para exportarla a Cookidoo®.

A continuación, en la página de Cookidoo® deberás dar al botón "+" y después pegar la URL.

icon-thermomix-white Exportar receta
Solicita demostración
04 January 2023
icon-print-2