advisor-image

Bienvenidos a mi blog en la Blogosfera Thermomix® . Me llamo Eva y soy agente comercial de la delegación de Manresa. Mi pasión por la cocina con Thermomix® desde hace muchos años me ha llevado aquí. En este blog podéis encontrar recetas y promociones que van saliendo. Espero que os guste! Y si queréis más información no dudéis en contactar conmigo.

Bienvenidos a mi blog en la Blogosfera Thermomix® . Me llamo Eva y soy agente comercial de la delegación de Manresa. Mi pasión por la cocina con Thermomix® desde hace muchos años me ha llevado aquí. En este blog podéis encontrar recetas y promociones que van saliendo. Espero que os guste! Y si queréis más información no dudéis en contactar conmigo.

Comprar Thermomix®

Tortell de reis

03 January 2023

icon-clock Tiempo de preparación 00:40:00 mins

icon-persons Ración para 6 personas

03 January 2023
Categorías:

Tortell de reis


Has provat de fer el tortell de reis alguna vegada? Requereix temps de repòs, però no és complicat de fer si segueixes aquest pas a pas i el resultat et sorprendrà.


Ja veuràs quin orgull portar el tortell a taula i dir que l'has fet tu.

icon-list

Ingredientes

  • 80 g de llet
  • 10 g de llevat premsat fresc
  • 1 culleradeta de sucre
  • 130 g de farina de força
  • 120 g de sucre
  • 6 - 8 tires de pell de llimona (només la part groga)
  • 8 - 10 tires de pell de taronja (només la part taronja)
  • 60 g de llet
  • 70 g de mantega a temperatura ambient
  • 2 ous
  • 20 g de llevat premsat fresc
  • 10 g de aigua d'azahar
  • 450 g de farina de força
  • 1 pessic de sal
  • ou batut (per pinzellar)
  • fruita gebrada o fideus de xocolata (per decorar)
  • ametlla laminada (per decorar)
  • sucre humitejat (per decora), aprox. 50 g)
icon-eat

Pasos de la receta

1 Paso

ESPONJA

Posa al got la llet, el llevat premsat, el sucre i la farina de força i barreja 15 seg/vel 4. Treu del got i forma una bola sobre el taulell. Introdueix la massa a un bol i cobreix-la amb aigua tèbia. Quan la bola de massa suri i dobli el seu volum, estarà llesta (aprox. 15 minuts).  

2 Paso

Forra una safata de forn amb paper vegetal (paper de de forn).

3 Paso

Posa al got el sucre, la pell de llimona i la de taronja i tritura 20 seg/vel 10.

4 Paso

Amb l'espàtula, baixa el sucre aromatitzat cap al fons del got. Afegeix-hi la llet, la mantega, els ous, el llevat premsat, l'aigua de tarongina, la farina de força, la sal i la bola de massa. Barreja 30 seg/vel 6 i tot seguit, programa Amassar (espiga) /3 min (la massa es mourà formant una bola). Sense desmuntar el got de la màquina i sense treure el gobelet (cubilet), cobreix el got i la màquina amb dos draps o una bossa isotèrmica per a congelats. Deixa-ho reposar fins que la massa surti per l'obertura (aprox. 1 hora o 2, en funció de la temperatura ambient). 

Amb tm6 pots programar la funció fermentar a 60º per accelerar el procés.

5 Paso

Amb l'espàtula, baixa la massa cap al fons del got i torna a programar Amassar (espiga)/1 min. Treu la massa del got (estarà tova) i posa-la sobre una superfície una mica enfarinada. Dona-li forma de bola allisant-la bé amb les mans. 

Si et costa de manipular, posa't oli a les mans i et serà més fàcil de treballar la massa.

6 Paso

Per formar el tortell, introdueix els dits al centre i obre la massa de manera que el forat central sigui bastant gran (quedarà una corona de Ø 35 cm). Posa'l a la safata de forn preparada. 

7 Paso

Decoració

Pinta amb ou batut i decora amb fruites gebrades o fideus de xocolata, ametlles laminades i sucre humit. Deixa'l reposar fins que dobli el seu volum. Pot arribar a trigar unes 4/5 hores, depèn de la temperatura ambient.

8 Paso

Pre-escalfa el forn a 200°C. Forneja durant 10 minuts a 200°. Deixa'l refredar abans de tallar-lo i servir-lo.

image-thermomix

EXPORTAR LA RECETA A TU COOKIDOO®

Copia la URL de la receta y pulsa en "Exportar receta" para exportarla a Cookidoo®.

A continuación, en la página de Cookidoo® deberás dar al botón "+" y después pegar la URL.

icon-thermomix-white Exportar receta
Solicita demostración
03 January 2023
icon-print-2