Caldo amb mandonguilles, ensaladilla i pollastre (batch cooking)

#Sopas y cremas 29 marzo 2021

Caldo amb mandonguilles, ensaladilla i pollastre (batch cooking)




Ingredients


- Pel caldo:



  • 1 carcassa de pollastre

  • 1 patata

  • 1 pastanaga

  • 1/2 porro

  • 1,750 l aigua

  • Sal


- Ensaladilla


- 1 pollastre tallat a trossos (com per rostir)


- 2 o 3 ous


- 1 bossa de rostir


Preparació


1. Posi la carcassa partida per la meitat junt amb la patata, la pastanaga, el porro i una culleradeta de sal. Aboqui aigua al damunt fins arribar a dos dits de dalt del cistellet. 


2. Posi les mandonguilles al recipient Varoma (deixant foradets lliures perquè pugi el vapor) i l'ensaladilla a la safata. Programi 60 Min / varoma / vel 1.


3. Mentrestant, posi el pollastre tallat dins la bossa de rostir i posi sal, pebre, pimentón i herbes al gust. Posi un raget d'oli i un xorret de brandy.  Tanqui la bossa i barregi bé perquè s'integri tot i deixar reposar fins que la primera cocció del caldo acabi.


4. Un cop passats els 60 minuts, tregui les mandonguilles del recipient i l'ensaladilla de la safata. Aboqui el caldo a un recipient i torni a posar el cistellet al got, una culleradeta de sal i aigua fins arribar a dos dits de dalt de tot. Programi 60 Min / varoma / vel 1. Aquesta vegada al Varoma hi posarem la bossa amb el pollastre vigilant de no tapar tots els forats del recipient Varoma i dos O tres ous embolicats amb film transparent. Per evitar tapar els forats pot posar un cercle d'emplatar sota la bossa, tal i com veieu a baix.


5. Després d'aquests 60 minuts, barrejarem els dos caldos i reservarem el pollastre. Posarem 1.5 l de caldo al got amb la pasta que volguem i les mandonguilles i programarem temps de cocció de la pasta / 100°/ gir invers / vel cullera


Suggeriments:


- els ous tallats petits ens serviran per menjar amb l'ensaladilla. També hi podem afegir una llauna de tonyina.


- el pollastre el podem menjar el dia següent escalfat a la paella o gratinat uns minuts al forn. Posar-li amb el líquid de la cocció que ens ha quedat a la bossa.