Crema / Sopa de pèsols i menta

#Verduras, hortalizas y ensaladas 16 junio 2021

Crema / Sopa de pèsols i menta





Ingredients



  • 80 g de ceba tallada en dos trossos

  • 30 g de mantega sense sal o oli d'oliva verge

  • 500 g pèsols congelats

  • 500 g aigua

  • 1 pastilla de brou de verdures o una culleradeta plena de concentrat de verdures casolà

  • ½culleradeta de sal

  • 2 - 3 pessics de pebre negre mòlt

  • 10 g menta fresca i alguna més per decorar



Preparació



  1. Posi la ceba i la mantega o oli al got i programi 5 seg/vel 5. Baixi la ceba al fons del got amb l'ajuda de l'espàtula i sofregeixi  3 min/120°C/vel 1.

  2. Afegeixi els pèsols, el concentrat de caldo o pastilla de brou, l'aigua, la sal i el pebre i programi 10 min/100°C/vel1.

  3. Afegeixi la menta i trituri 2 min amb funció triturar (tm6) o a velocitat progressiva 5-8. 

  4. Serveixi calent o fred.

  5. Suggeriment: queda una crema espesseta ideal per menjar calent, però si es vol menjar freda jo la faig amb antelació i just abans de servir hi poso uns 5 glaçons i trituro 30 seg/vel progressiva 5-10, així no queda tan espessa.